AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

У частині харчової безпеки мораторій на перевірки не повинен діяти, - Володимир Лапа



У частині харчової безпеки мораторій на перевірки не повинен діяти, - зазначає перший заступник голови Державної служби України з безпечності продуктів харчування та захисту споживачів Володимир Лапа.

Під час ефіру на радіо «Ера» Володимир Лапа наголосив, що на даному етапі поки що нема єдиного бачення застосування мораторію на перевірки суб’єктів господарювання.

«Наскільки ми розуміємо, то мораторій на перевірки в нинішній редакції передбачений в податковому законодавстві і мав би стосуватися фіскальної політики. Є роз’яснення Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства юстиції, яке поділяє таку точку зору. Але також є роз’яснення Державної регуляторної служби, у якому йдеться про те, що мораторій діє для всіх господарюючих суб’єктів», - пояснив перший заступник.

За його словами, зараз у цьому напрямку ведеться активна робота із Державною регуляторною службою: «Розраховуємо найближчим часом вийти на спільне роз’яснення, що в частині харчової безпеки мораторій на перевірки не повинен діяти».

Як наголосив Володимир Лапа, завдання Держпродспоживслужби забезпечити такі умови, при яких чесний бізнес матиме преференції, а споживач буде захищений від небезпечної продукції. «І відсутність мораторію на перевірки у частині харчової безпеки - одна із передумов. Ми розраховуємо, що Державна регуляторна служба піде нам на зустріч, і ми матимемо можливість здійснювати перевірки на підприємствах, які виробляють харчову продукцію», - зазначив перший заступник.

При цьому він звернув увагу на те, що у відповідності до положень Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості  харчових продуктів», який набув чинності 20 вересня 2015 року, в Україні запроваджується система контролю безпечності харчових продуктів на всіх етапах їх виробництва та обігу – від лану до столу. «Цей закон встановлює принципово новий підхід до забезпечення безпечності харчових продуктів. Основна відповідальність за безпечність харчових продуктів покладається на виробника. Завдання нашого органу – контролювати цього виробника, забезпечити відповідальність, якщо виробник випускає небезпечну продукцію, або вводить в оману споживача», - підсумував Володимир Лапа.

За інформацією прес-служби Мінагрополітики


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування