AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Павленко: Органічне землеробство – крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування



Розвиток органічного виробництва – це крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування як для власних потреб, так і для перспективних зовнішніх ринків. Адже увага світової громадськості до органічної продукції неухильно зростає, - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Про це інформує прес-служба Мінагрополітики України.

За словами міністра, завдяки сприятливим природно-кліматичним умовам, Україна може легко відмовитися від індустріалізованих методів агровиробництва та перейти на органічне землеробство. 

“У нас є досвід виробництва і застосування біозасобів, відтворення родючості завдяки застосуванню ґрунтозахисних технологій, органічних добрив, сидератів, зменшення внесення мінеральних добрив та пестицидів”, - наголошує Олексій Павленко.

Основними видами органічної продукції, яка виробляється та споживається в Україні є: фрукти та овочі; зернові культури; м’ясо та молочні продукти; крупи та хлібобулочні вироби, а також дитяче харчування.

“Уже сьогодні експорт органічної продукції з України здійснюється в країни Європейського Союзу, зокрема, Німеччину, Австрію, Польщу, Італію,  Францію, Нідерланди, Данію, а також Швейцарію, США та Канаду.  При цьому чисельність фермерських господарств, які виробляють продукти органічного походження, в Україні невпинно зростає”, - додав Павленко.

Разом з тим, прес-служба відомства повідомила, що сьогодні, 5 лютого, в інформаційному агентстві «Укрінформ»  проходить прес-конференція на тему: “Презентація Державного логотипу України для маркування органічної продукції”.

Учасники прес-конференції: Інна Гребенюк - заступник Міністра аграрної політики та продовольства України - керівник апарату, Віктор Шуткевич – заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Олена Березовська – голова правління Громадської спілки виробників органічної сертифікованої продукції "Органічна Україна», Катерина Малькова – менеджер проектів Міжнародної благодійної організації «Інформаційний центр «Зелене досьє», Поліна Макарова – переможниця конкурсу, фіналісти конкурсу та представники органічного сектору.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування