AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Колегія Управління – досягнення, проблеми та прогнози



Сьогодні, в великій сесійній залі обласного Будинку рад пройшла колегія Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

На колегії було розглянуто підсумки роботи агропромислового комплексу за 2015 рік та підготовка до проведення весняно-польових робіт 2016 року.

В роботі колегії прийняли участь - голова Черкаської обласної державної адміністрації  Юрій Ткаченко, заступники голів райдержадміністрацій, начальники районних управлінь, фахівці у галузях рослинництва і тваринництва, керівники та фахівці Головного управління ДФС у Черкаській області, Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, Черкаського обласного центру з гідрометеорології, Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції ННЦ „Інститут землеробства НААН“, Держсільгоспінспекції України в Черкаській області, регіонального відділення Аграрного фонду України, Федерації профспілок Черкаської області, представники об’єднань та асоціацій фермерів та виробників сільгосппродукції, представники банківських установ.

Перед тим, як розпочати звіт щодо роботи аграрного сектору економіки Черкащини, начальник обласного Управління агропромислового розвитку Ігор Колодка привітав нових членів колегії, які є заслуженими і авторитетними фахівцями в галузі,  та наголосив, що їх досвід та знання сприятимуть продуктивній спільній роботі у подальшому.

У своїй доповіді Ігор Леонідович зробив наголос на досягненнях, проблемах та прогнозах у питаннях:

- аналізу економічних показників галузі в цілому та стану продовольчої безпеки в області;

- по проблемам зайнятості сільського населення та середньомісячної заробітної плати;

- упровадження проекту “Створення регіонального навчально-практичного Центру розвитку багатофункціональних кооперативів”, який фінансується  Європейським Союзом у рамках грантової програми ЄС “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні” та Черкаською обласною радою за програмою підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року”;

- нарахування та оплати орендних паїв у 2015 році;

- розпочатої інформаційно-просвітницької кампанії з впровадження аграрних розписок у Черкаській області;

- роботи харчової та переробної промисловості області;

- діяльності в сфері рослинництва, тваринництва, фінансової підтримки аграрного сектору;

Також було зроблено акцент на важливих питаннях, які необхідно вирішувати протягом цього року, а саме:

- роботи інформаційно-аналітичного центру для аграріїв Черкащини;

- вирішення проблемних питань з оренди водних об’єктів;

- опрацювання дієвого механізму з вирішення питань земельних відносин;

- проведення повноцінної інвентаризації господарських дворів незалежно від форм власності.

 

“Незважаючи на фінансово-економічні проблеми в державі, майже повну відсутність державних програм з підтримки аграрного виробництва, складні погодні умови, сільськогосподарські товаровиробники Черкащини завершили 2015 рік з позитивними результатами. Цьому сприяла тяжка повсякденна праця, професіоналізм та відданість справі наших хліборобів. Але 2016 рік буде значно складнішим і всіх нас чекають випробування на міцність і згуртованість”, - підвів підсумки Ігор Колодка.

 

За час роботи колегії було обговорено всі нагальні та болючі питання, які стримують розвиток аграрного сектору Черкащини та можливі шляхи їх вирішення.

   


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування