AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Павленко: Планується збільшити інвестиції в агросектор до 2 млрд доларів США в цьому році



«Пошук інвесторів є одним з головних аспектів покращення становища в агросекторі. Без додаткових капіталовкладень неможлива модернізація виробничих потужностей. У 2016 році Мінагрополітики продовжить переговорний процес з міжнародними і регіональними фінансовими інститутами з метою залучення фінансових ресурсів», - заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

«Пошук інвесторів є одним з головних аспектів покращення становища в агросекторі. Без додаткових капіталовкладень неможлива модернізація виробничих потужностей. У 2016 році Мінагрополітики продовжить переговорний процес з міжнародними і регіональними фінансовими інститутами з метою залучення фінансових ресурсів», - заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко в інтерв’ю інтернет-ресурсу «AgroPortal.ua»

За словами Міністра, у 2015 році інвестиції в сільське господарство склали близько $1 млрд. Цього року планується збільшити їх до $2 млрд. Серед перспективних інвесторів – Міжнародна фінансова корпорація, Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк.

«Вже сьогодні ми бачимо результати активної співпраці з Європейським інвестиційним банком - нам вдалося підписати угоду про залучення 10 млрд грн кредитних грошей для аграріїв. Наступний крок - залучення інвестицій у відновлення систем зрошення на півдні України, що дозволить підвищити врожайність і збільшити виробництво у сфері агропромислового комплексу», - повідомив голова відомства.

Він зазначив, що реалізація проекту зрошення стратегічно важлива для України. Відновлення іригації у південному регіоні дозволить збільшити врожайність та підвищити доходи сільгоспвиробників.

«У 2016- 2017 роках ми очікуємо залучити $1,5-2 млрд інвестицій. Передбачуваний ефект від реалізації проекту - зрошення майже 500 тис. га сільськогосподарських угідь. Хочу відзначити і соціально-економічний ефект відродження систем зрошення. Реалізація проекту має кілька складових: збільшення посівних площ і як наслідок - збільшення врожайності, збільшення надходжень до державного та місцевих бюджетів, розвиток інфраструктури регіонів, економічний розвиток сільських територій та нові робочі місця», - додав Міністр Олексій Павленко.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування