AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Фахівцями озвучені перші оцінки втрат озимих в Україні



Україна ризикує недоотримати врожай озимих у 2016 році. Вже сьогодні є перші оцінки втрат.
Про це з посиланням на комерційного директора «Фенікс-Агро» Сергія Свідерського, пише «Інфоіндустрія».
Найбільше постраждали господарства східного та південного регіонів: тут озимі зійшли тільки на 50-80% площ через дефіцит продуктивної вологи в грунті. Якщо говорити про Україну в цілому, то частка розкущених і готових до входу в зимівлю озимих коливається в межах 50-80% від посівної площі. Цей факт викликає чималі побоювання відносно благополучної їх перезимівлі та розвитку навесні.
«Через складні погодні умови, які спостерігалися під час посівної кампанії озимих в 2015 році, в Україні ними засіяли всього лише 6,7 млн га — на 10% менше запланованого. Більшість господарств були змушені сіяти в суху землю. Причиною стала відсутність продуктивних опадів. Дощі пройшли в самому кінці жовтня — на початку листопада, коли більшість засіяла більше половини запланованих площ», — уточнює Сергій Свідерський.
Згідно з оцінками агрометеорологів, в зоні ризику опинилося близько 60% озимих посівів, які з урахуванням пізніх строків сівби не встигли дати сильних сходів перед входом в зимівлю. Тому подальший розвиток ситуації буде повністю залежати від погодних умов взимку. Поки погода нам на руку, але ризик залишитися без хорошого врожаю залишається великим.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування