AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На відкритих аукціонах на Черкащині передали в оренду майже 820 га землі



У 2015 на Черкащині через відкриті земельні аукціони продали права оренди на 71 земельну ділянку загальною площею 816,32 га.
Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.
Згідно повідомлення, найбільше аукціонів відбулося в грудні — п’ять. Інвестори придбали права оренди на 41 земельну ділянку загальною площею 509,3 га. Конкурентний продаж прав на землю дозволив збільшити розмір річної орендної плати на 128% — з 324,89 тис. до 741 тис. грн. Це 5,5% від нормативної грошової оцінки землі при встановленому законодавством мінімумі в 3%.
Найдорожчий продаж прав оренди здійснили Черкаському районі. Орендна плата за ділянку площею 9,92 га зросла з 3289 грн/га до 54 160 грн/га у рік. Ця сума дорівнює 90,6% від нормативної грошової оцінки землі.
Найбільше земель передали у користування у в Канівському районі — 30 ділянок загальною площею 330,3 га.
За результатами аукціонів бюджети місцевих громад додатково щорічно отримуватимуть 1,232 млн грн плати за користування землею.
Нагадаймо, земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні торги».


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування