AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Україна залучить 400 млн євро кредиту від ЄІБ для підтримки АПК



Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав фінансову угоду (Проект «Основний кредит для аграрної галузі — Україна») між Україною та Європейським інвестиційним банком.
Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
«Реалізація Угоди дасть можливість залучити 400 млн євро на 12 років з 4-річним пільговим періодом для підтримки аграрного сектору України. Кошти планується спрямувати на реалізацію проектів в сфері вирощування зернових та олійних культур, модернізації рибного господарства і аквакультури в Україні», — йдеться в повідомленні.
За інформацією, кредитором у рамках Проекту виступатиме Європейський інвестиційний банк. Позичальником ресурсів виступатиме Україна в особі Міністерства фінансів, яке за участю Міністерства аграрної політики та продовольства та у взаємодії з ПАТ «Укрексімбанк» здійснюватиме відбір проектів та моніторинг їхньої практичної реалізації.
«За рахунок кредитних коштів ЄІБ може бути покрито до 50% вартості визначених проектів. Джерелом фінансування решти 50% вартості будуть власні кошти банків-учасників або кошти кінцевих бенефіціарів. Тому реалізація Проекту сприятиме акумулюванню фінансових ресурсів в обсязі, принаймні еквівалентному 800 млн євро», — повідомляє прес-служба.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування