AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Наближення новорічних свят пожвавило ринок живця свиней



 Упродовж 51-го тижня переробні підприємства закупляли свиней першої категорії по 27-28,5 грн/кг, тоді як ціна «двійки» варіювала в межах 26-27,5 грн/кг.
  Тож м’ясна свинина живою вагою додала у середньому 0,35 грн/кг, а середня цінова позначка живця другої категорії — 0,8 грн/кг.
  Кінець поточного тижня вказує на те, що у третій декаді виробники реалізуватимуть товарне поголів’я дорожче. Подейкують, що передноворічний стрибок цін деяких свинарів досягне 2 грн/кг, хоча ближчим до реальності видається приріст на 1-1,5 грн/кг. При цьому дехто із переробників відзначає пожвавлення попиту у пору корпоративних святкувань, проте більшість наполягають на тому, що реалізація іде рівно і без сплесків купівельної активності.
  За словами переробників свиногосподарства зацікавлені реалізувати максимально можливі обсяги живця до Різдва, аби зменшити швидкість падіння цін у «мертвий сезон» після свят. Що стосується подальшої перспективи, то ніхто не поспішає давати попередніх оцінок, оскільки вже з другої декади січня на ринок живця в більшій мірі впливатиме відкриття кордонів з одного боку, і закриття — з іншого. Одностайні переробники в одному: ціни зростуть, якщо буде активний експорт. У зворотньому випадку, тренд внутрішньої ціни на свинину може синхронізуватися із тенденціями європейського ринку свинини. А за прогозами Єврокомісії, ціна на живець свиней у країнах співдружності спадатиме і у першому кварталі 2016-го.( agro-business.com.ua)


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування