AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Стан посівів озимих культур у Черкаській області



Аграрії Черкаської області під урожай 2016 року посіяли 238,2 тис.га озимих культур, з яких 236,2 тис.га на зерно. Озимої пшениці посіяно на площі 215,6 тис. га, в тому числі на зерно 214,2 тис. га.
Внаслідок несприятливих погодних умов на посівах озимих зернових культур спостерігається нерівномірність та зрідженість сходів, лише на окремих полях відмічається утворення 3-го листка. Стан посівів по області характеризувався переважно  як задовільний.
За попередніми даними в області нараховується 91% сходів озимини (215 тис. га), з яких в доброму стані 22%, задовільному – 53%, в слабкому та зрідженому – 24%. Загинуло 2,0 тис. га (5%) посівів озимого ріпаку.
На 2015 рік до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, було внесено 292 сорти пшениці м'якої озимої. Серед них української селекції домінують 80%. Такий асортимент може задовольнити найвибагливішого виробника і споживача. Підбір сортів здійснюється відповідно до матеріально-технічного забезпечення товаровиробника.
Під урожай 2016 року в Черкаській області висіяно близько 110 сортів озимої пшениці вітчизняної селекції та 40 – зарубіжної.
Із всієї кількості сортів зернових культур представлених в Черкаській області 25% займають сорти селекції  Миронівського інституту пшениці імені В.М.Ремесла спільно з Інститутом фізіології рослин і генетики Національної академії аграрних наук України.
Слід відмітити, що 60% посівів озимої пшениці проведено сортами вітчизняної селекції, серед яких найбільший попит мають сорти: Золотоколоса, Фаворитка, Наталка, Миронівська, Колос Миронівщини та інші. Із зарубіжної селекції можемо відмітити такі сорти, як Мулан, Скаген, Сейлор, Торрілд та інші.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування