AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

У вівторок у Верховній Раді відбудеться аграрний день



У вівторок 8 грудня українському парламенті відбудеться Агродень, на якому будуть розглянуті найважливіші законопроекти для аграрної галузі.
Про це повідомляє сайт ВРУ.
Згідно з проектом порядку денного, опублікованого на офіційному сайті ВР, депутатам належить розглянути 11 законопроектів, винесених аграрним комітетом Ради, включаючи законопроекти №2279 (про земельні аукціони) і №2558а (про дерегуляцію в АПК), прийняті на попередньому пленарному тижні у першому читанні.
Голова Комітету Верховної Ради питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий зазначив: «Проведення аграрного дня у Верховній Раді – це визнання парламентом провідної ролі аграрного сектора в українській економіці. Галузь забезпечує 35% експорту, 22% зайнятості населення і більше 13% ВВП України, і обов'язок парламенту – підтримати сільгоспвиробників, спростивши законодавство в аграрній і земельній сфері. Від імені комітету звертаюся до всіх фракцій і груп за підтримкою у голосуванні законопроектів, внесених до порядку денного».
Нагадаємо, раніше Міністерство аграрної політики та продовольства України закликало Верховну Раду прийняти у другому читанні законопроект №2558а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» про скасування 22 дозвільних процедур в аграрній галузі, а також ряд інших законопроектів. Як заявила на брифінгу заступник голови Мінагропроду з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька: «Сукупний економічний ефект від цього законопроекту, за попередніми розрахунками, становить понад $ 300 млн. економії для бізнесу щорічно».
Раніше, 18 листопада 2015 г. сім громадських організацій звернулися до голови українського парламенту Володимира Гройсмана з проханням провести в Раді «аграрний день»: «Враховуючи значний внесок галузі в розвиток України, ми очікуємо відповідної уваги з боку Верховної Ради до проблем, які турбують аграріїв і потребують невідкладного вирішення, адже від оперативності реагування на них залежить розвиток держави. Громадські професійні організації АПК дуже стурбовані і незадоволені неефективною законотворчої політики у сфері АПК », – йдеться у листі-зверненні, підписаному керівниками семи аграрних асоціацій: УКАБ, «Української аграрної асоціації», ВГО «Української аграрної конфедерації», «Союзу птахівників України», «Союзу кормовиробників України», «Аграрного союзу України», «Української асоціації виробників і переробників сої», а також корпорації «Тваринпром».


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування