AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

«Навряд чи агросектор може розраховувати на більше фінансування, аніж цього року», - Володимир Лапа



Попередні консультації з Міністерством фінансів засвідчують, що навряд чи аграрний сектор може розраховувати на більше фінансування, ніж те, яке було цього році, - заявив заступник міністра аграрної політики і продовольства Володимир Лапа в ефірі телеканалу «24».
За його словами, у поточному році передбачено на підтримку сільськогосподарських виробників 550 млн гривень, що удесятеро менше обсягів підтримки країн, що розвиваються.
«Ми працюємо над новими фінансовими інструментами. Зокрема, ретельно вивчили досвід Бразилії, де запровадили аграрні розписки. Відповідний пілотний проект впроваджується в Полтавській, Вінницький та Черкаський областях. Вже залучено 40 мільйонів гривень – для такого проекту це хороший результат», - наголосив Володимир Лапа.
Водночас народний депутат Олександр Бакуменко, заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики, зазначив в ефірі телеканалу «24», що уряд досі не подав бюджет до парламенту. «Аграрії не раз говорили про те, що якщо спецрежим ПДВ, як останню форму підтримку для аграріїв прибрати, то агросектор буде мати колосальні наслідки і увійде в системну кризу. Для аграріїв раніше працювали декілька програм підтримки – зменшення відсоткової ставки на кредитування, прямі дотації тощо. Якщо говорити про бюджет – то держава повністю відсторонилася», - наголосив Бакуменко.

                                                                                                                                                                Прес-служба Мінагрополітики


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування