AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Метеорологи прогнозують щорічне скорочення кількості дощів



 Метеорологи прогнозують щорічне скорочення кількості дощів на території України в літній період і одночасне збільшення опадів узимку і навесні. Про це повідомила старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту Державної служби з надзвичайних ситуацій і НАН України Світлана Краківська, пише «УНІАН».
 «Дослідження говорять про те, що у нас не буде великих змін річної кількості опадів і річкового стоку, але у нас буде внутрірічний перерозподіл опадів. Ми будемо мати більше опадів у зимово-весняний період і менше опадів влітку, і на це повинні звертати увагу всі сфери діяльності, у тому числі і сільське господарство - відповідно будувати графіки та строки посіву», - сказала вона.
 Експерт зазначила, що Україна не відчуває дефіциту води завдяки великій кількості річок, але в той же час належить до найменш забезпечених власними водними ресурсами країнам Європи через забруднення води.
 Як зазначила присутня на прес-конференції начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко, в 2015 р Україна пережила найсильнішу за всю свою історію посуху, коли навіть у північних та західних областях відчувався брак вологи в грунті і пересохло безліч річок.
 «Пересохли дуже багато річок, пересохли колодязі, це була трагедія. І ситуація не змінилася. Тобто в Україні історичне маловоддя. Щоб водний баланс відновився, потрібно дуже багато опадів, потрібно багато часу », - підкреслила Адаменко.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування