AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Ціни на ВРХ залишаються стабільними - експерти



За останні два тижні ринок живця ВРХ залишався стабільним. Закупівельні ціни коливалися в межах раніше сформованих діапазонів.
Про це повідомляє аналітичний відділ компанії «Дикун».
Середня ціна на бичка вищої вгодованості опустилася на 0,25 грн, до 30 грн/кг. За корову вищої вгодованості переробники, як і раніше, платили 26 грн/кг.
Наразі, переробники активніше співпрацюють з населенням, ніж з промисловими фермерами, оскільки пропозиція від них вища, а ціна нижча.
За прогнозами аналітиків, до кінця року попит на живець може зрости. Причиною цього стане бажання якомога більше поставляти на російський ринок, який для нас скоро може стати закритим (РФ заявляла, що введе заборону на ввезення сільгосппродукції з України в разі вступу в силу економічної частини Угоди про асоціацію України з Євросоюзом з 1 січня 2016).
Як відомо, 99,8% всього експорту охолодженої та 67% мороженої яловичини йде до Росії. Закриття цього ринку може спричини значні проблеми на вітчизняному ринку.
Реалізація в торгові мережі також залишилася в межах раніше сформованих цін: бики — 55—61 грн/кг, корови першої категорії — 40—53 грн/кг.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування