AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Дерегуляція ринку добрив дасть змогу аграріям економити щороку 650 млн грн — Павленко



Міністерство лобіюватиме прийняття парламентом законопроектів щодо дерегуляції в АПК.
Про це в блозі на РБК-Україна написав міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.
Зокрема, міністр вважає за необхідне першочергово розглянути законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі».
Його прийняття «дозволить спростити процедуру реєстрації мінеральних добрив в Україні, що зробить їх більш доступними на ринку».
«На сьогодні ціна на аміачну групу добрив українського виробництва приблизно на 20% вища за світову за рахунок монополізації. Вже в 2014 році українські аграрії суттєво скоротили внесення аміачної селітри через її високу ціну та відсутність можливості її придбати», — зазначає міністр.
З його слів, в Україні необхідно скасувати реєстрацію добрив «традиційних» хімічних формул та відмінити карантинний сертифікат на їх імпорт. Це, як підрахували в Мінагрополітики, дасть змогу аграріям щороку економити 650 млн грн.
«Законопроект містить ще ряд позитивних моментів, які життєво необхідні для більш ефективної та злагодженої роботи всіх учасників ринку: від виробника до трейдера. Сьогодні функції всіх виконавчих органів потрібно робити більш прозорими і максимально зорієнтованими на бізнес», — наголошує Олексій Павленко.
Нагадаймо, минулого тижня мінімальні ціни на аміачну селітру на внутрішньому ринку підвищилися


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування