AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Ефективне використання полезахисних лісових смуг



        17 червня під головуванням директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Ігоря Колодки відбулась нарада щодо ефективного використання полезахисних лісових смуг, вирішення питання їх підпорядкування та утримання.
     

 

       Згідно із Земельним кодексом України полезахисні лісові смуги та інші захисні насадження віднесено до несільськогосподарських угідь земель сільськогосподарського призначення. Ці об’єкти є комунальною власністю сільських, селищних рад. Проте, діючим законодавством не передбачено механізм використання таких земель, що зумовлює неможливість органів місцевого самоврядування, як власників, управляти цим майном, незаконне їх використання з боку інших осіб, вирубку та винищення лісових смуг.
       У роботі наради взяли участь представники Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління геодезії та кадастру в Черкаській області, Державної фінансової інспекції в Черкаській області, Інспекції сільського господарства та керівники спеціалізованих комунальних лісогосподарських підприємств Чорнобаївського, Городищенського та Черкаського районів.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування