AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Аграрії не підтримують можливість заміни спецрежиму ПДВ для рослинників дотаціями



   Українські аграрії не підтримують запропонований Податковим комітетом Верховної Ради варіант заміни спеціального режиму стягування ПДВ для підприємств рослинницької галузі дотаціями з державного бюджету при тому, що для тваринників відміна пільгового режиму ПДВ не передбачена.
    Про це заявив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, інформує «АПК-Інформ».
   «Це буде несправедливо, тому що немає тваринництва без рослинництва. Якщо у вас молочна ферма, наприклад, то у вас є і пшениця, і кукурудза, і силос — у вас є рослинництво, тому 99% суб'єктів господарювання будуть проти цієї пропозиції», — підкреслив Козаченко.
   Також він додав, що уряд «може вирішити ситуацію з вигодою для всіх, якщо зберегти спецрежим справляння ПДВ для аграріїв, але перевести їх, наприклад, на загальну систему оподаткування без сплати фіксованого податку».
   Позицію УАК підтримує і Союз птахівників України. За словами генерального директора асоціації Сергія Карпенко, птахівники зацікавлені в збереженні спецрежиму ПДВ.
   «Наша асоціація виступає за те, щоб спеціальний режим ПДВ залишився і для тваринників, і для рослинників», — сказав він.
   Разом з тим, глава Асоціації свинарів України Артур Лоза позитивно оцінив пропозицію податкового комітету.
   «У першу чергу нас цікавлять тваринницькі галузі, і ми будемо наполягати на тому, щоб спецрежим залишився, як мінімум, для тваринників», — сказав він.
   Нагадаємо, що проект податкової реформи увазі скасування спецрежиму ПДВ для всіх українських підприємств, крім тваринницьких.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування