AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На Черкащині оформили першу аграрну розписку



     Пілотний проект з впровадження фінансового інструменту стартував ще в трьох областях: Вінницькій, Харківській та Черкаській. Першим практичним результатом стало оформлення першої на Черкащині аграрної розписки.
     Першу розписку оформили «Сінгента» та СТОВ «АгроКо». «АгроКо» об’єднує в собі 4 господарства в Чорнобаєвському районі Черкаської області. На 11 тис. га обробляють пшеницю, кукурудзу, сою, соняшник, рапс. Аграрна розписка і є тим інструментом, який має підтримувати малих та середніх фермерів в умовах, коли банківська система пропонує достатньо дорогі кредити», - зазначила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.
    Проект IFC "Аграрні розписки в Україні" спільно з Департаментами агоропромислового розвитку обласних державних адміністрацій планує проведення кущових семінарів у районах зазначених областей для агровиробників протягом листопада та грудня задля обговорення всіх особливостей механізму і визначення практичних можливостей його застосування вже в цьому році".
   «Зараз наша мета – поглибити та активізувати ринок попиту на аграрну розписку. За сприяння Мінагрополітики проводяться методичні розробки щодо бухгалтерського обліку та оподаткування операцій з аграрними розписками згідно норм чинного законодавства, вчинення виконавчих написів та примусового виконання аграрних розписок», - додала Владислава Рутицька.
    Довідково: Аграрні розписки — замінник живих грошей та векселів в умовах недостатності живих коштів та дефіциту довіри між партнерами по бізнесу. Пілотний проект аграрних розписок стартував в Полтавській області, та вже приніс майже 20 млн грн. Застосування аграрних розписок в Полтавській області дало істотний результат для першого року роботи інструмента, видано 9 товарних і 1 фінансова розписка. Середній розмір зобов’язань за однією аграрною розпискою — близько 3 млн. грн.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування