AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Світові ціни на молокопродукти продовжують зростати



      Світовий ринок молочних продуктів і в жовтні зберігає тенденцію цінового зміцнення.
      В той же час таке зростання не можна назвати стабільним. Гравці ринку відзначають волатильність цін, пише «Інфагро».
    «Головною причиною слабкої стійкості цінової кривої оператори називають непрозорість ринку. Зараз дуже складно прогнозувати його подальший розвиток, адже, з одного боку, попит трохи зміцнився», — вважають аналітики  агентства.
     Згідно з їх інформацією, продовжують збільшуватися ціни на торгах GDT, що є хоч і не ключовим, але все ще індикатором розвитку ринку.     Робить вплив зростаюча ймовірність найбільш сильного, за деякими прогнозами за всю історію, Ель-Ніньо, дія якого може досягти свого піку в кінці осені — початку зими. У зв'язку з передбачуваною посухою вже зараз в Австралії відзначаються практично рекордні обсяги забою худоби. А «Фонтерра» прогнозує зниження виробництва молока в Новій Зеландії у вересні на 8% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Деякі аналітики припускають, що надої в цьому регіоні за результатами року зменшаться на 4%.
     «З іншого боку, не варто забувати про зростання виробництва в Європі. Як і раніше, тут показники збільшуються порівняно з рівнем 2014 року. Прогнози аналітиків припускають річне збільшення на рівні 2-3%. Також не варто скидати з рахунків Китай і Росію. Як у першому, так і в другому випадках особливого відновлення активності закупівель поки не очікується», — говорять аналітики.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування