AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Міністерство та ФАО контролюватимуть якість агрохімії



       Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) та представниками відповідного бізнесу розпочинає проект протидії наявності фальшивої та контрафактної продукції на ринку пестицидів і агрохімікатів.
       Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.
      «Мінагрополітики має намір посилити контроль якості на ринку пестицидів. Ми будемо діяти в двох напрямах. Перший – законодавчий. Нам вкрай необхідно внести зміни в діюче законодавство. Адже на сьогоднішній день маємо ряд прогалин в сфері контролю та реєстрації брендів. Другий напрям – робота з митними органами. Ми маємо намір співпрацювати з ДФС в питаннях наповнення відповідних профілів ризиків та проведенні необхідних навчань співробітників різних підрозділів, включаючи персонал профільних лабораторій», - сказала заступник Міністра.
      За словами Владислави Рутицької, обсяг неякісної та контрафактної продукції на роздрібному ринку досягає 80%. ФАО оцінює оборот ринку підлобних засобів захисту рослин в Україні в 20-25%, або більш ніж в 200 млн дол. США. «Через такий обсяг неякісної продукції ми маємо ряд проблем: ризики для навколишнього середовища, забруднення підземних вод, чималий економічний збиток для експортерів та фермерів», - додала заступник Міністра.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування