AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Відкриття китайського та казахського ринку молока змусили закупівельні ціни рости - експерт



    Довготривалі перемовини з Китаєм та зняття заборони на поставку молочки до Казахстану зробили реальним нарощування експорту молочної продукції з України та, відповідно, рост цін.
    Про це порталу Agravery.com, повідомили в аналітичному відділі компанії «Dykun»
   «Після затяжної кризи на українському молочному ринку починаються позитивні зміни. Довготривалі перемовини з Китаєм (півтора роки з моменту введення обов’язкової сертифікації для постачальників молочної продукції на територію Республіки — ред.) дали перші результати. До того ж Казахстан зняв заборону на ввезення молочки з ряду вітчизняних компаній», — зауважила аналітик компанії Яна Музиченко.
Проте, як пояснила експерт,  переробники виявилися неготовими до такого повороту подій.
   «Виробництво основних експортних молочних продуктів цьогоріч було меншим ніж торік. І в літній період переробники скорочували виробництво сухого молока, яке є досить цікавим для Піднебесної. Нині ж сезонне скорочення виробництва молока в осінньо-зимову пору зіграє проти них. Альтернативою залишається суха сироватка», — прокоментувала вона.
     Поряд із цим аналітик зауважила, що це позитивно вплине на фермерів.
    «Переробники вже шукають додаткові обсяги сировини і самі пропонують фермерам піднімати ціну. До кінця місяця, за умов збереження встановлених факторів та тенденцій середня закупівельна ціна на молоко зросте на 25-35 коп./л», — пояснила експерт.
    Нагадаємо, що на завершення вересня актуальними, на ринку сирого молока можна було вважати наступні показники закупівельних цін: екстра — 5,11 грн./л, вищий — 4,96 грн./л, перший — 4,79 грн./л     


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування