AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

У 2016 році Україна може збільшити посівні площі цукрових буряків



     Збільшенню посівів цукрового буряка в 2016 році сприятиме відкриття азіатських ринків.
    Площі сівби цукрових буряків в Україні в 2016 році можна збільшити, так як у випадку відкриття азіатських ринків обсяг експорту значно виросте. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, інфомує агентство «Інтерфакс-Україна».
    «Питання по зовнішніх ринках ми зараз підняли на китайській комісії і піднімаємо ще з кількома азіатськими країнами. Думаю, наступного року бажано сіяти більше цукрових буряків. Якщо ми зможемо за наступні півроку відкрити ще кілька ринків, зможемо тим самим збільшити експорт», — сказав міністр.
     За оцінками Павленка, обсяги експорту можуть досягти 1 млн тонн.
    «Експорт в 100 тис. тонн — це не стеля, ми можемо експортувати в десятки разів більше, і навіть 1 млн. тонн експорту не бачу проблемою. Так, заводи потребують модернізації, але для цього необхідні інвестиції та зовнішні ринки», — додав він.
     Міністр повідомив, що станом на 30 вересня викопано 34 тис. га (18% площ), при урожайності 388 ц/га накопано вже 1,7 млн. тонн цукрових буряків.
    Також Павленко зазначив, що, незважаючи на меншу в порівнянні з минулим сезоном врожайність, цукристість буряка в 2015 році вища. Мінагрополітики зберігає прогноз виробництва цукру в поточному році на рівні 1,2-1,3 млн. тонн.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування