AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

150 років з часу заснування Полтавського товариства сільського господарства



     29 вересня на Полтавщині  пройшли урочисті заходи з нагоди 150-річчя заснування Полтавського товариства сільського господарства. Участь в заходах прийняв директор Департаменту агропромислового виробництва Ігор Колодка та спеціалісти.
     Постановою Верховної Ради України від 11 лютого 2015 року № 184-VIII «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2015 році» передбачено урочисто відзначити на державному рівні 150 років з часу заснування Полтавського товариства сільського господарства.
    Полтавське товариство сільського господарства — це унікальне за своєю суттю і особливо здобутками не тільки для аграрних потреб сучасних українських земель, а й збереження генетичної ідентифікації нації через створення інфраструктури на селі у вигляді спеціалізованих освітніх закладів, галузевих дослідницьких інституцій, бібліотек, музеїв.
    Товариство ставило своїм завданням пошуки такої системи ведення господарства, яка б забезпечила високу дохідність у пореформений період, при нових економічних умовах, при розвитку природної промисловості і зростаючому попиті на сільськогосподарську продукцію.
За час свого існування товариство принесло заслужену світову славу як Полтавщині та її громаді, так і Київщині та Черкащині в межах одного територіального поділу для ствердження сучасної аграрної України.
    Планується провести відповідний захід на Черкащині зважаючи, що сучасні Золотоніський, Чорнобаївський, Драбівський райони тривалий час входили до складу Полтавської губернії та зони її товариства.
    Проведення таких заходів дає можливість консолідації суспільства у непрості часи випробувань не тільки державності, а й національної ідеї.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування