AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Кабмін затвердив порядок використання коштів держбюджету для закупівлі техзасобів для «Украгролізинга»



     Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збільшення статутного капіталу компанії «Украгролізинг», для закупівлі технічних засобів для агропромислового комплексу з подальшою передачею їх на умовах фінансового лізингу.
    Про це йдеться в постанові №709 від 16 вересня, передають «Українські новини».
   Відповідно до неї, головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Міністерство аграрної політики й продовольства, а отримувачем коштів є «Украгролізинг».
    У порядку зазначено, що перелік техзасобів для агропромислового комплексу, закуповуваних компанією в заводів-виробників або дилерів із продажу за рахунок коштів державного бюджету для подальшої передачі у фінансовий лізинг, і граничні ціни на них затверджуються Мінагрополітики.
    Техніка надається у фінансовий лізинг за умови внесення орендарем попереднього платежу, що становить не менш як 10% вартості техніки.
За користування технікою лізингоотримувачі відповідно до умов договору фінансового лізингу вносять плату (лізингові платежі) з урахуванням вимог закону «Про фінансовий лізинг», при цьому сума винагороди лізингодавачу за передану в лізинг техніку становить 50% облікової ставки Національного банку (що діє на момент укладання договору фінансового лізингу) річних невідшкодованої вартості техніки.
   У постанові зазначається, що кошти, що надходять як винагорода за передану у фінансовий лізинг техніку, використовуються компанією відповідно до фінансового плану.
   Кабмін зобов'язав компанії подавати щомісяця до 10 числа наступного періоду Мінагрополітики інформацію про кількість закупленої й переданої на умовах фінансового лізингу техніки.
   Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів призначив тимчасово виконуючим обов'язки генерального директора національної акціонерної компанії "Украгролізинг" заступника гендиректора Олександра Процюка.
   Державний бюджет передбачає виділення 54 млн гривень на розвиток «Украгролізинга» в 2015 році.
   В 1999 році замість Державного лізингового фонду було створено державне лізингове підприємство «Украгролізинг», на базі якого постановою Кабінету Міністрів у квітні 2001 року було створено НАК «Украгролізинг» для поставок техніки агропідприємствам у лізинг.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування