AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Досвідом з розвитку галузі молочного скотарства обмінюються професіонали.



      Не випадково ТОВ «Кищенці» Маньківського району стало центром події республіканського значення. В області всі знають що це провідне сільськогосподарське підприємство з розвитку молочного скотарства. В господарстві проводиться будівництво нового сучасного комплексу з європейськими технологіями потужністю 4400 голів корів та очікуваним річним виробництвом 36 тисяч тонн молока.
     Тому, на  базі господарства  17 вересня відбувся голландський день молока за участю радника з питань сільського господарства посольства Нідерланди в Україні – Еверт Ян Краєнбрінк, заступника директора Департамету тваринництва Міністерства аграрної політики України – Ольшанової Олени Олегівни та Асоціації виробників молока України.  
     В роботі заходу прийняли участь Точений І.Г – заступник директора Департаменту – начальник управління агропромислового виробництва та продовольства, Чернецький А.Г. – заступник начальника управління – начальник відділу тваринництва з племінною справою, Шендрик Т.В. – заступник начальника управління – начальник відділу економічного аналізу та прогнозу та головний спеціаліст відділу тваринництва з племінною справою  Гармаш Л.Я.
     Відомо, що Нідерланди мають репутацію країни, яка виробляє якісне молоко та молочні продукти. Свій багатий досвід господарювання вони активно впроваджують в Україні. Переконатися в цьому та перейняти знання і вміння  голландських аграріїв приїхало більше 300 вітчизняних виробників молока. Легкий сніданок з кави з дегустацією сирів голандських виробників стали хорошим початком продуктивного й насиченого дня.   

      Голландський день молока –  це унікальна платформа для зустрічей обговорень, обміну досвідом та новинками в молочній галузі.
      З нетерпінням учасники чекали зустрічі з директором господарства – Корнеліусом Хузінгою, який з 2002 року очолив господарство аби дізнатись про секрети управління молочною фермою.
      В користуванні господарства  15000 гектарів землі в тому числі в Маньківському районі  - 6666 га .
      В господарстві утримується 1608 голів великої рогатої худоби в тому числі 781 голова корів. Виробництво молока за 8 місяців склало 4264 тонни, надій на корову – 5459 кг молока. Корнеліус переконаний що без планування роботи в введенні молочного скотарства не може бути досягнуто позитивних результатів.            
     Найцікавіше почалося, коли організатори запропонували перейти до практичної частини. Всі учасники заходу відвідали молочний комплекс де поспілкувалися з фахівцями господарства щодо сучасних технологій розведення та утримання великої рогатої худоби.
    Значну увагу в господарстві приділяють заготівлі якісного грубого корму з застосуванням сучасної високотехнологічної техніки провідних виробників, як основній умові високої продуктивності поголів’я та якості молока оглянули заготівлю кормів.
     Враховуючи нинішню непросту ситуацію в розвитку молочного скотарства, на ринку молока, господарство продовжує розвиватися.
     Фахівці господарства готові поділитися своїм досвідом з колегами.
     День голландського молока підтвердив те, що досягти хороших результатів у тваринництві можна завдяки впровадженню сучасних технологій та застосуванню світових досягнень в селекції тварин. Також,  це є одним з підтверджень тому, що Черкащина є одним із лідерів у газузі молочного скотарства в державі.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування