AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Нова редакція закону про цукор збереже потенціал галузі, — Дмитро Шульмейстер



 Розроблений Мінагрополітики проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» подано на розгляд Кабінету Міністрів України. Про це повідомив директор Департаменту продовольства Дмитро Шульмейстер.
 Документ, яким пропонується скасувати мінімальні ціни на цукор та цукрові буряки, вже пройшов погодження Міністерством фінансів, Мінекономрозвитку, Мін’юстом та Державною регуляторною службою. «Внесення змін до закону є негайною мірою, якої потребує ринок та українські виробники. Мета проекту — надати можливість підприємствам-виробникам цукру реалізувати продукцію за економічно обґрунтованими цінами та відповідно до реальної ситуації на ринку», — прокоментував Дмитро Шульмейстер.

 Наразі Департамент опрацьовує проект нової редакції закону, яка передбачає передачу функції розподілу квот на поставку цукру на внутрішній ринок галузевій асоціації. «Така ініціатива відповідає принципам дерегуляції та передачі частини функцій Мінагрополітики на галузеві об’єднання.  Подібні практики саморегулювання галузі широко розповсюджені у країнах Центральної та Західної Європи. У процесі розробки документу  Мінагрополітики залучатиме широке коло експертів та зацікавлених сторін», — наголосив директор Департаменту. Більше інформації про проекти законів, що розробляються Департаментом продовольства можна знайти на сайті Мінагрополітики.

Прес-служба Мінагрополітики 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування