AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

В Україні стартувала осіння посівна кампанія, — Міністр



 В Україні розпочалася осіння посівна кампанія, аграрії засіяли перші 68 тис. га озимого ріпаку або 8% до прогнозу. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час прес-конференції в урядовому прес-центрі.
 Міністр зазначив, що темпи посівної дещо стримує спекотна суха погода. Зокрема, запасів продуктивної вологи недостатньо в Київській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Черкаській, Запорізькій та частині Волинської областей. «Загалом, за нашими підрахунками, йдеться про площу 250 тис. гектарів або 10-15% від запланованої під посів. Отже серйозного впливу на ситуацію в країні поки не спостерігаємо. Суха погода дещо погіршує стан рослин, які не встигли набрати вологості та посіяні на піщаних ґрунтах. Потенційно проблеми можуть виникнути з кукурудзою та соняшником», — додав Міністр.

 Наразі найбільший відсоток підготовки ґрунту під посів озимих культур в Одеській, Миколаївській, Хмельницькій, Дніпропетровській і Вінницькій областях. У повній наявності насіння та засоби захисту рослин, вирішується питання забезпечення виробників мінеральними добривами.
 Крім того, значно поліпшилася ситуація щодо кредитного забезпечення агропромислового комплексу. За оперативними даними, на сьогодні 1681 підприємство галузі залучило понад 9,8 млрд грн кредитів. Це у 1,4 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. «Це той фінансовий інструмент, який працює на аграрному ринку. Станом на перше липня загальна кількість кредитів, які були надані підприємствам агропромислового комплексу, склала 117,4 млрд грн. Розміщені депозити від аграріїв — 28,1 млрд грн або 11% від загального обсягу депозитів у країні», — повідомив Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування