AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

В області вже розпочали перевірку свиногосподарств



 З метою попередження та профілактики захворюваності на африканську чуму свиней у Черкаській області перевірять 194 господарств, де вирощують від 20 і більше свиней. Саме стільки ферм зареєстровано в нашому регіоні, що спеціалізуються на вирощуванні цих тварин.
 Як зазначив заступник начальника головного управління ветеринарної медицини в Черкаській області Віктор Маламуж, відсьогодні інспектори ветеринарної медицини регіону розпочали перевірку свиногосподарств всіх форм власності стосовно дотримання ветеринарного законодавства при вирощуванні свиней.

 На минулому тижні Уряд дозволив провести позапланові перевірки свиногосподарств. Вочевидь, такий крок зумовлений тим, аби уникнути повторення ситуації на ПАТ «Агрокомітет Калита», що на Київщині. Там внаслідок зараження свиней африканською чумою змушені були забити та утилізувати шляхом спалювання більше 62 тисячі тварин. Складний епізоотичний стан також в Чернігівській, Сумській, Рівненській та Житомирській областях. Наразі на Черкащині не зареєстровано жодного випадку інфікування тварин, – розповів Віктор Маламуж. Ветеринари області активно співпрацюють з населенням, аби не допустити спалаху хвороби в регіоні. Так, на Черкащині вже провели близько 220 моніторингових досліджень біоматеріалів від домашніх свиней, з яких 11 випадків – з підозрою на зараження африканською чумою. Крім того, щеплення проти класичної чуми свиней вже зробили майже 250 тис тварин, що допомагає діагностувати тип захворювання kray.ck.ua


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування