AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На Черкащині проводиться підготовка грунту під посів озимих зернових культур та розпочато посів озимого ріпаку



 Аграрії одинадцяти  районів області розпочали посів озимого ріпаку, якого  посіяно 7,1 тис. га, що становить 15,1% до прогнозованої площі та підготовлено грунту  181,2 тис. га, що становить (71,3%).
В осінній період до збирання підлягає 301,2 тис. га пізніх зернових культур, зокрема, кукурудзи на зерно – 295,9 тис. га, гречки – 2,0 тис. га, проса 0,8 тис. га, та інших зернових – 2,5 тис. га.

 Технічних культур очікується зібрати на площі 371,1. В тому числі цукрових буряків на площі 10,9, сої – 140,1, соняшнику – 186,0 тис. га та інших.
 Крім того картоплі та овочів очікується зібрати з площі  50 та  20,8 тис. га. Урожайність кукурудзи та цукрового буряка прогнозується на рівні 70,5 та 420 ц/га відповідно, картоплі 160 ц/га.
 В сільгосппідприємствах області накопичено 69% дизпалива та 72% бензину, якого достатньо для завершення  збору пізніх зернових та технічних культур.     
Продовжується закупівля мінеральних добрив на комплекс літньо-осінніх польових робіт(потреба 46,3 тис. тонн) закуплено добрив майже 13,8 тис. тонн (30%) з них азотних – 6,2 тис. тонн, фосфорних – 4,0 тис. тонн, калійних – 3,5 тис. тонн. Темпи закупівлі добрив цього року нижчі. На цю дату минулого року було закуплено 21 тис. тонн поживних речовин добрив, це на 7 тисяч більше ніж на даний час. В звя'зку з  тим що,в поточному році аграрії зіштовхнулися з істотним дефіцитом оборотних коштів на тлі недоступності банківського кредитування, та девальвація гривні, яка з моменту переходу до гнучкого курсоутворення на валютному ринку в лютому 2014 р. знецінилася до долара США в 2,6 раза, та загальне падіння економіки протягом останнього року не могли не відбитися на діяльності агропромислового комплексу області. Так, обвал гривні призвів до зростання цін на  на мінеральні добрива. На даний час припинена робота заводу з виробництва мінеральних добрив Черкаського ПАТ "АЗОТ" і це вплине на те, що аграрії  області не вповній мірі будуть забезпечені добривами.
    Під урожай 2016 року прогнозується  посіяти озимих зернових культур по всіх категоріях господарств 253,6 тис. га. В тому числі озимої пшениці – 227,2, ячменю – 24,6, жита – 1,8 тис. га.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування