AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Українським сироварам стає все складніше продавати продукцію



Ситуація на ринку сирів в Україні залишається непростою. Продавати продукцію, яка подорожчала, стає все складніше. Про це повідомляє «Інфагро».
Погіршує процес торгівлі закриття Криму для цілого ряду постачальників. Але в той же час є факт поставок товару в зону АТО - а яка подальша доля цього сиру, невідомо. Частина продукту з'їдається жителями Донбасу, ну а певний обсяг не виключено «покидає» територію країни.
З урахуванням активізації боротьби з незаконним надходженням продуктів харчування на територію Росії, можливе застосування сірих схем вивозу сиру з України стане зовсім проблемним найближчим часом.
Продавати великі обсяги сиру буде дуже непросто. Адже для багатьох верств населення країни нинішні ціни непідйомні.
У сформованих умовах сироварів, напевно, доведеться скоротити випуск продукції. Вони вже в червні, після травневої активізації, зменшили виробництво сиру на 8%. Правда, випуск сирних продуктів продовжив своє зростання (+ 12%).
Ну а в цілому, аналізуючи виробництво сиру та сирних продуктів за перше півріччя, можна відзначити, що сировари показали непогані показники, якщо врахувати існуючий повну заборону імпорту Росії (чого не було в аналогічний період минулого року). І так, за січень-червень 2015р виробництво сичужного сиру скоротилося лише на 13% до 47,8 тис. Т, а випуск сирних продуктів майже не зменшився, склавши 36,3 тис.тон


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування