AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

В с. Васютинці відбулося "День Поля"



   31 липня 2015 року у СТОВ «Дніпро» с. Васютинці Чорнобаївського району відбулася Виставка-демонстрація «День поля» по овочевих культурах. Напередодні, над полями господарів пройшов  дощ та сховалося палюче сонце, що  надало проведенню заходу комфортних умов.
  Гостей зустрічали інформаційні павільйони, обладнані під народну українську символіку,рекламна продукція що в  супроводі місцевого духового оркестру надавало  заходу святковості.  На полі стояли зразки нової різноманітної техніки, яка застосовується в овочівництві.

  «День поля» відкрив вступним вітальним словом  керівник корпорації СТОВ «Дніпро» Петро Душейко. Він розповів про виробничі потужності підприємства та про економічні здобутки. Петро Григорович наголосив на тому, що підприємство не лише досягло значних результатів у виробництві, а також суттєво допомагає у вирішенні соціальних питань в населених пунктах, де орендуються землі та побажав всім плідної роботи і економічного розвитку Україні в цей не легкий для країни час.  
    В заході взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка, заступник директора Департаменту – Іван Точений, начальники управлінь агропромислового розвитку Чорнобаївского, Черкаського, Драбівського, Золотоніського та Канівського районів.
На Черкащину завітали спеціалісти з овочівництва з Києва,  Тернопільщини, Одеси, Харківщини та інших областей, а також представники відомих іноземних компаній таких як ТОВ «Сингента», ТОВ «Семенс», ТОВ «Баєр», ТОВ «Адама» та інші.
  У своєму виступі директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка поінформував, що в області в 2015 році під овочевими культурами знаходиться 21 тис. га площ. На Черкащині налічується більше 50 сільгосптоваровиробників, які займаються вирощуванням овочевих культур, але СТОВ «Дніпро» займає майже 30 відсотків всієї виробленої овочевої продукції в області.
  За ці роки розширилась інфраструктура та введені в експлуатацію 6 об’єктів по зберіганню овочевої продукції. В 2015 році ведуться будівельні роботи ще по двох овоче-картоплесховищах в СТОВ «Воля» Золотоніського та СТОВ «Кищенці» Жашківського району. Ігор Леонідович побажав всім хліборобам добрих врожаїв, сприятливої погоди та фінансової стабільності.
  Про нові перспективні  сорти відомих брендових іноземних фірм та технологію вирощування, розповів Андрій Душейко, науковий консультант з агровиробництва СТОВ «Дніпро». Він  наголосив, що для того, щоб  отримувати  високі врожаї і мати якісну продукцію, першочергово  необхідно застосовувати сучасні новітні технології.
  Саме дані технології, нові сорти та гібриди, сучасні пестициди побачили на практиці учасники виставки. Під час проведення «Дня поля» були показані нові гібриди: капусти (105 видів), помідорів (67), столових буряків (11), перцю (28), баклажанів (7), огірків (17), динь (4), кабачків (10), кавунів (14), цибулі (23),цукрової кукурудзи (7), моркви (32), картоплі (32), та інших культур.  
   Підводячи підсумки, можна із впевненістю сказати, що даний захід мав виключно позитивний результат, адже він зібрав більше сотні відвідувачів, і не лише місцевих. Багато  приїхало фахівців та спеціалістів і з інших областей України.  Представник фірми, що займається овочівництвом з Нідерландів, був приємно здивований побаченим на Черкащині   Крім того, зразки своєї продукції, які ростуть і відмінно почуваються на наших  родючих землях, присутнім демонстрували насіннєві та селекційні кампанії, які вийшли як на Всеукраїнський, так і на світовий рівень.                                                                                  
  Тому, можна з впевненістю сказати,  що на Черкащині багато  аграріїв, які застосовують новітні технології, досягають вагомих  результатів та отримують високі  врожаї  сільськогосподарських культур.

 

 

 

 

 

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування