AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

ЖНИВА НА ЗВЕНИГОРОДЩИНІ



   Не гаючи дорогоцінного часу, хлібороби Звенигородщини щоденно виходять у поле, щоб без втрат зібрати вирощений нелегкою працею врожай.
  Прогнози на цьогорічні жнива у районі лише позитивні про це розповів  начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації  Юрій Піковський. Згідно з оперативними даними, по всіх категоріях господарств, в районі підлягає до збирання зернових і зернобобових культур 32,5 тис.га, в тому числі ранніх зернових -19,2 тис.га.
   Станом на 30.07.2015 року обмолочено ранніх зернових на площі  14,1 тис.га, намолочено 67,9 тис. тонн, із середньою урожайністю 48,2 ц/га. В тому числі озимої пшениці обмолочено на площі 8,2 тис. га, намолочено 41,7 тис. тонн, з середньою урожайністю 50,9 ц/га, озимого ячменю обмолочено 1,3 тис. га, намолочено 7,6 тис. тонн, з середньою урожайністю 56,7 ц/га, гороху в районі обмолочено  1,2 тис. га, намолочено 3,8 тис. тонн  з середньою урожайністю 32,2 ц/га.  Ігор Колодка додав, що площі гороху у районі  найбільші по Черкаській області і він є добрим попередником під сільськогосподарські культури.

   Юрій Піковський, відмітив господарства у яких найвищий урожай по ранніх зернових культурах: СТОВ Агрофірма «АгроРось» - 70,7 ц/га (керівник Яцун М.П.), Катернопільська філія ТОВ НВФ «Урожай» - 66,1 ц/га (керівник Вовкотруб М.В.), ТОВ «Оберіг» АНП «Агро» - 61,4 ц/га (керівник Замрига В.П.), СТОВ ім. Гришка – 56,1 ц/га (керівник Федорчук В.О), Звенигородська філія ТОВ НВФ  «Урожай» - 63,3 ц/га.
  Директор Департаменту Ігор Колодка, начальник управління агропромислового розвитку Юрій Піковський з робочою поїздкою відвідали одне з передових підприємств району ТОВ «Оберіг» АНП «Агро».
  Керівник підприємства Віктор Замрига розповів, що,  господарство має в обробітку 1700 га землі, урожайність ранніх зернових становить  61,4 ц/га. Наголосив також на тому, що вже три роки поспіль співпрацює з  СТОВ Агрофірмою «АгроРось». На полях господарства були посіяні, такі сорти пшениці: «Скаген», «Мулан», які в цьому році показують високу врожайність. І він зауважив, що запорукою гарного врожаю  - є якісний посівний матеріал, вчасне застосування засобів захисту рослин і внесення мінеральних добрив.
   В рамках робочої  поїздки керівництво відвідало, СТОВ Агрофірму «АгроРось» в с. Тарасівка,  де керівник відділку Микола Яцун провів ознайомчу екскурсію по насіннєвих полях, та розповів, що з посівів пшениці в цьому році отримали  урожайність 104 ц/га, ріпаку 46 ц/га, гороху 42ц/га.
  Щоб досягати таких високих врожаїв  в господарстві використовують посівний матеріал, еліту та супер еліту, застосовують правильне внесення мінеральних добрив, дотримуються сівозміни, проводять аналіз та хімічну меліорацію грунтів.  
   Керівник відділку повідомив, що в цьому році запрацює зернова сушарка з потужністю 500 тонн за добу. Ми також зможемо надавати послуги іншим підприємствам.
   Аналізуючи хід  жнивної кампанії в районі, Ігор Колодка відмітив, що більшість сільгосптоваровиробників використала якісний посівний матеріал та обізнані із сучасними технологіями вирощування, що дало змогу району, за  рейтинговими показниками, увійти в п’ятірку лідерів по урожайності зернових та зернобобових культур.

 

         

 

   

       

           

 

                                        


 

 

 

 

 

  

 

 


 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування