AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Наступного року плануємо реалізувати два пілотних проекти з розвитку сімейних ферм, - Володимир Лапа



     Незважаючи на всі складнощі, практично щотижня в агросекторі України реалізують або започатковують нові інвестпроекти. Знаємо про серйозні наміри найбільших гравців світового ринку щодо перспективних інвестицій, але при цьому аграрна галузь наразі залучає лише 15% від потенційно можливих  інвестицій, зважаючи на макроекономічні проблеми, недосконалість захисту права власності і військові дії на сході. Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа в інтерв’ю швейцарському фінансовому телеканалу «Dukascopy TV».
      «Основні інвестиційні проекти  в Україні пов’язані із міжнародним капіталом. Найбільш цікавими галузями для інвестицій є логістика експорту, переробка олійних культур, реалізація проектів у птахівництві, кілька проектів є у сфері свинарства. Навіть у складних економічних умовах в Україні зберігається висока інвестиційна привабливість», - наголошує у інтерв’ю Володимир Лапа.
    Він також наголосив на важливості забезпечення рівних можливостей для  великого, середнього та дрібного бізнесу. «Урядовим законопроектом ми зняли норму, яка передбачала державні дотації лише великим господарствам на будівництво тваринницьких  комплексів. У складних макроекономічних умовах в Україні необхідно знаходити специфічні інструменти. Ми серйозно вивчали досвід Бразилії, де успішно працює система аграрних розписок. І уже впроваджуємо її в Україні», - розповідає про плани заступник Міністра.
      «Ми знайомились із досвідом ЄС, де малий бізнес підтримують спеціальними програмами для сімейних ферм. Відповідну норму заклали в нову редакцію закону про держпідтримку сільського господарства. Плануємо наступного року реалізувати два пілотних проекти із залучення коштів не лише державного і місцевих бюджетів, але  і підтримки з боку донорів, а також фінансування приватного бізнесу.  У деяких випадках приватний бізнес зацікавлений у  фінансуванні сімейних ферм, зокрема переробні компанії готові інвестувати в сировинну зону. Об’єднання усіх цих фінансових чинників дозволить аграріям отримати надійний доступ до фінансування та інвестицій»,- зауважив Володимир Лапа.  

За матеріалами Прес-служби Мінагрополітики


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування