AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Уряд розширив держпідтримку на племінне свинарство



На засіданні Кабінету Міністрів України 9 серпня було прийнято рішення розширити дію державної підтримки на розвиток племінного свинарства шляхом внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Метою внесення змін є заохочення товаровиробників до застосування племінних тварин через механізм часткового відшкодування придбаних усіх племінних свиней. Також, згідно цього акту, уточнюється період у продовж якого мають бути придбані тварини.

Нагадаємо, у Мінагрополітики стартувала робота над Стратегією розвитку галузі тваринництва на період до 2030 року, яка буде направлена на такі напрями: племінна і селекційна робота, протиепізоотичні заходи та ветеринарія, заходи із нарощування поголів’я тварин та просування на зовнішні ринки.

Довідково:

У 2017 році АПК отримав 5,45 млрд грн на підтримку аграріїв із державного бюджету. Зокрема, на підтримку тваринництва передбачено 170 млн грн.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування