AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Київстар та Мінагрополітики співпрацюватимуть у впровадженні новітніх технологій для аграрного сектору



Днями між Міністерством аграрної політики та продовольства України та АТ "Київстар" підписано Меморандум про взаєморозуміння, за умовами якого сторони будуть співпрацювати у впровадженні новітніх технологій у процеси виробництва в сільському господарстві. Особливістю Меморандуму є спільне формування сприятливих умов для розвитку дрібного фермерства та впровадження сучасної цифрової платформи для фермерів та агровиробників.

«Розвиток та підтримка малого та середнього фермера є ключовим пріоритетом  для Мінагрополітики сьогодні. Розроблена цифрова платформа для агровиробників стане ефективним інструментом комунікації представників міністерства з ключовими гравцями агросектору, а також для надання консультацій та необхідної інформації про державні програми підтримки чи іншої важливої для виробників інформації. Окрім того, використання сучасних інформаційних інструментів буде значною допомогою для українських аграрних виробників для більш точного та якісного аналізу та прогнозування своєї діяльності»,- наголосила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Також вона зазначила, що впровадження інноваційних технологій на агроринку сприятиме підвищенню якості української харчової продукції – наприклад, завдяки можливостям мобільного простежування повного циклу виробничого ланцюга, реального впровадження принципу «від лану до столу».

«Київстар приділяє велику увагу роботі з малим і середнім бізнесом. І готовий пропонувати заради цього інноваційні digital-продукти, «розумні» технології, сучасні засоби комунікації, – підкреслив Євгеній Кражан, директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар. – Digital-платформа для аграріїв і мобільний додаток зокрема дозволять зробити їх бізнес більш ефективним, адже дадуть можливість раціональніше використовувати ресурси, стежити за новинами, цінами, погодними змінами, проводити торгові операції тощо. Це велика підтримка для малого та середнього підприємництва, адже традиційно такі технології доступні лише великим компаніям».

 

Довідково:

Київстар – український оператор телекомунікацій, який надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються понад 26 млн абонентів мобільного зв'язку.

Акціонери Київстар – міжнародна група VEON Ltd. (раніше – VimpelCom ltd), офіс у Нідерландах. Акції Групи знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Київстар понад 19 років працює в Україні, є одним із найбільших платників податків – за весь час роботи оператор перерахував до держбюджету 50 млрд грн. Капітальні інвестиції компанії у розвиток телекомунікацій становлять 35 млрд грн.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування