AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

За результатами конкурсу в Черкаській області 25 жителів сільської місцевості отримали гранти від МХП



На Черкащині завершився конкурс по представленню грантового проекту  ПАТ  «Миронівський хлібопродукт» - «Село: кроки до розвитку (Черкащина 2017)», за результатами якого було обрано 25 найкращих проектів та переможцям вручено сертифікати по 40 тис. гривень на втілення власних ідей.

Це спільний проект Ресурсного центру АНГО та ПАТ “Миронівський хлібопродукт”. У нинішньому році  до проекту також долучився ТОВ «НФК «Урожай».

Звісно, 40 тисяч гривень - це не багато, але це фундамент, на якому можна вибудовувати успішне село надалі, адже надзавдання проекту – стимулювати самозайнятість населення, учити його бути багатим.

Сам проект стартував ще наприкінці квітня. Напередодні всі учасники презентували свої бізнес-плани.

Цьогорічними учасниками  конкурсу  були представники шести районів: Черкаського, Чигиринського, Канівського, Городищенського, Корсунь-Шевченківського та Катеринопільського. Активно долучилися до участі у проекті колишні мешканці східних областей, які стали мешканцями Черкащини.

"Із тих проектів, які були, мене найбільше вразили переселенці з Донецька, із регіону, де йдуть військові дії. Люди, які не опустили рук, у них проблеми. Вони активно намагаються знайти своє місце," - під час зустрічі з переможцями зазначив Олег Васецький, директор ТОВ "НВФ "Урожай".

Головними умовами для учасників – була прибутковість задуманого в бізнес-плані. Крім того, відповідно до умов конкурсу, всі заявки повинні були мати вплив на вирішення актуальних проблем села.

Анатолій Рекун, виконавчий директор ЧОГО "Ресурсний центр АНГО" під час спілкування з учасниками - переможцями підкреслив:

- Такий поштовх дає ще й другу хвилю: тому що ці підприємці потім забезпечать або робочі місця, або навчання в школах, або передачу дару: саджанці, тварини – і це допомагає вже оточуючим. Зробив багатшим себе – допоможи своєму сусіду!

- Ідея надання мікрогрантів народилася після того, як ми зрозуміли, що село потребує не лише моральної, соціальної чи спонсорської підтримки, а й допомоги конкретним людям. І найкращим варіантом такої підтримки стали гранти. Адже для започаткування власного бізнесу багатьом потрібно всього кілька десятків тисяч гривень, - зазначила в свою чергу директор департаменту зв’язків з громадськістю та корпоративної соціальної відповідальності ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Альона Кузьменко.

З повним переліком переможців можна ознайомитись на офіційному сайті Асоціація недержавних громадських організацій (АНГО).

Довідково:

Конкурс соціальних проектів на Черкащині, реалізовано вже вдруге. Минулого року було визначено 10 переможців з трьох районів області. І зупинятися на цьому організатори не планують.

Як зазначалось раніше, на Черкащині відбулись семінар по представленню грантівського проекту  ПАТ  «Миронівський хлібопродукт» - «Село: кроки до розвитку (Черкащина 2017)» та тренінги з написання проектів бізнес-планів для участі у конкурсі.


 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування