AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

В рейтингу регіонів по виробництву сільгосппродукції у І півріччі п.р. Черкащина на 2-й позиції за 2-а показниками



В рейтингу регіонів по виробництву продукції сільського господарства у І півріччі 2017 року Черкаська область посідає 2-е місце за двома показниками, про що зазначено в інформаційному повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За розрахунковими даними за січень–червень 2017 року порівняно з аналогічним періодом минулого року, обсяг продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств області зріс на 0,5%, у тому числі у сільськогосподарських підприємствах – на 2,3%.

Під урожай 2017 року сільськогосподарські культури було посіяно на площі 1188,1 тис. га, з них у сільськогосподарських підприємствах – 945,1 тис. га (80% до загальної площі), у господарствах населення – 243 тис.га (20%).

Зернові та зернобобові культури посіяні на площі 642 тис. га, що на 3% менше ніж торік, у тому числі пшениця займає 199 тис. га (на 18% менше), ячмінь – 56 тис. га (на 19% менше).

У сільськогосподарських підприємствах у структурі засіяної площі зернові та зернобобові культури займають 57%, соняшник – 20%, соя – 12%, кормові культури – 5%, ріпак – 3%, цукрові буряки – 2%, картопля та овочі – 0,6%.

За обсягом виробництва за 6 місяців поточного року у розрахунку на 1 особу Черкащина з показником у 2400 грн/1 особа посідає 2-у позицію рейтингу.

Разом з тим, в повідомленні зазначено, що питома вага Черкаського регіону в загальнодержавному обсязі виробництва продукції сільського господарства складає 7,5%, що відповідає 2-у місцю рейтинга.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування