AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Держпродспоживслужба посилює роботу з наближення законодавства України до вимог ЄС



Відбулася зустріч Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи з представниками «Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС» щодо налагодження співробітництва у сфері проведенню євроінтеграційних реформ в Україні. Така співпраця відбувається в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у контексті сприяння проведенню євроінтеграційних реформ в Україні, донесенні думки та рекомендацій громадськості - повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Під час зустрічі було обговорено стан справ із розробки та прийняття необхідної нормативно-правової бази у сферах захисту споживачів, безпечності харчових продуктів та ветеринарії, фітосанітарної безпеки тощо.

Голова Держпродспоживслужби поінформував про прийняття Закону України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин», основні положення якого набирають чинності у квітня 2018 року. При цьому він звернув увагу на поточну ситуацію, яка склалася зі здійснення позапланових заходів контролю Держпродспоживслужбою.

Так, відповідно до спеціального режиму здійснення державного нагляду, який запроваджений Законом «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду у сфері господарської діяльності», позапланові заходи можуть здійснюватися за обґрунтованою скаргою споживача і лише за погодженням органу, який формує політику у певній сфері.

За словами Володимира Лапи, доцільно напрацювати зміни до законодавства, які б передбачали право звернення до Держпродспоживслужби як фізичним особам, так і асоціаціям.

«Ми повинні консолідувати зусилля для того, щоб відповідна норма була відображена в законодавстві», - наголосив Володимир Лапа.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування