AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Управління отримало від ДКАУ супутникові фотознімки найбільш ураженої буревієм зони 1 липня 2017 року на Черкащині



Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації отримало від Державного космічного агентства України фотознімки за 29 червня та 2 липня 2017 року з комічного апарату Sentinel-2 по найбільш ураженій стихійним лихом зоні - Золотоніському, Драбівському та Чорнобаївському районах.

Як повідомлялось раніше, 1 липня поточного року внаслідок проходження Черкащиною із надзвичайно великою швидкістю понад 120 км/год надто активного атмосферного фронту В результаті цього спостерігався цілий комплекс небезпечних та стихійних явищ: грозові дощі, град до 15 мм, сильний вітер і шквали 15-20 м/с, місцями випали сильні дощі.

В епіцентрі негоди опинилися Золотоніський, Драбівський та Чорнобаївський райони, які постраждали найбільше

У Золотоніському та Драбівському районах за наслідками та характером пошкоджень (дерева вирвано з коренем, повалено, зломлено, масові пошкодження покрівель будинків, знеструмлення населених пунктів, руйнування залізобетонних опор електропередач) та відповідно до шкали Бофорта спостерігався ураган, максимальна швидкість вітру була більше 32 м/с., що вважається надзвичайним стихійним гідрометеорологічним явищем.

Також постраждали Уманський, Черкаський, Канівський, Катеринопільський і Шполянський райони.

 

На даний час ще проводиться робота з ліквідації наслідків негоди та ведеться підрахунок нанесених збитків.

 

Фотознімки, надані Державним космічним агентством України

(з фотоматеріалами високої якості, розміром 9934х7016 пікселів з розподільчою здатністю 10 метрів можливо ознайомитись на нашій офіційній сторінці у Фейсбук)

 

Довідково:

Космічні апарати Sentinel-2 оснащені оптико-електронним мультиспектральним сенсором для зйомок з дозволом від 10 до 60 м у видимій, ближній інфрачервоній (VNIR) і короткохвильового інфрачервоного (SWIR) зонах спектра, що включають в себе 13 спектральних каналів, що гарантує відображення відмінностей в стані рослинності, в тому числі і тимчасові зміни, а також зводить до мінімуму вплив на якість зйомки атмосфери.

Супутниковий комплекс знаходиться на висоті в середньому 785 км, наявність в місії двох супутників дозволяє проводити повторні зйомки кожні 5 днів на екваторі і кожні 2-3 дні в середніх широтах.

Збільшена ширини смуги огляду (у порівнянні з попередніми поколіннями КА Sentinel) одночасно з високою повторюваністю зйомок дозволяє відстежувати швидкість процесів, що змінюються (наприклад зміна характеру рослинності протягом вегетаційного періоду).

Дані Sentinel-2 забезпечують роботу сервісів GMES, які пов’язані з управлінням земельними ресурсами, сільськогосподарським виробництвом і лісовим господарством, а також моніторингом стихійних лих і гуманітарних операцій.

Унікальність комплексу Sentinel-2 пов'язана з поєднанням великого територіального охоплення, частих повторних зйомок і, як наслідок, систематичним отриманням повного покриття всієї Землі мультиспектральною зйомкою з високою роздільною здатністю.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування