AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

У Раді зареєстровано законопроект про сільськогосподарську кооперацію



У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України "Про сільськогосподарську кооперацію" № 6527. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

 

Законопроект підготовлено з залученням експертів проекту ФАО/ЄБРР «Партнерство між Урядом України та приватним сектором щодо розробки та вдосконалення законодавства у сфері сільського господарства та продовольства», експертів «Проекту розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів України», який підтримується Урядом Канади.

Згідно з пояснювальною запискою, проект закону «Про сільськогосподарську кооперацію» розроблено з метою системного та комплексного регулювання усіх правовідносин щодо утворення, діяльності та припинення сільськогосподарських кооперативів з урахуванням міжнародних стандартів та кращих світових практик.

Законопроектом пропонується нова редакція Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію», якою врегульовано усі ключові питань створення та діяльності сільськогосподарських кооперативів в Україні в єдиному законодавчому акті.

«Такий підхід дозволяє створити комплексну та зручну у користуванні законодавчу основу для сільськогосподарської кооперації, а також усунути існуючі на сьогодні колізії між різними законодавчими актами з цього питання», ― сказано в пояснювальній записці.

Прийняття законопроекту стимулюватиме розвиток існуючих та утворення нових сільськогосподарських кооперативів, збільшення їх ринкової частки у виробництві та реалізації сільськогосподарської продукції, що у свою чергу сприятиме посиленню конкурентоздатності малих та середніх виробників, зокрема, та соціальному розвитку сільських територій загалом.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування