AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Законопроект про державний контроль в сфері безпечності та якості харчових продуктів підписано Президентом України



30 червня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин», відтепер це закон 2042-VIII. Про це інформує прес-служба Мінагрополітики України.

Інформація про це вже є на офіційному сайті Верховної Ради України. Закон вступить в дію навесні 2018 року.

«Підписання Президентом Закону є нашою значною перемогою та важливим етапом в адаптації українського законодавства до європейських норм та стандартів. Його реалізація дозволить ефективно здійснювати державний контроль в сфері безпечності та якості харчових продуктів за європейськими засадами. Ризикоорієнтований підхід до контролю, охоплення всього ланцюга від поля до столу дасть можливість нашим виробникам працювати за європейськими правилами, а споживачам – бути впевненими у якості та безпечності продуктів харчування, які потрапляють на їх стіл», - підкреслила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За словами заступника Міністра, на цьому робота не закінчується, оскільки потрібно прийняти ще велику кількість підзаконних актів, щоб даний закон запрацював в повному обсязі.

З детальною інформацією про закон можна ознайомитися за посиланням.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування