AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На базі дослідної станції ННЦ «Інституту землеробства» у Холоднянському відбувся науковий семінар



В с. Холоднянське Смілянського району 27 червня 2017 року на базі Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції ННЦ «Інститут землеробства НААН» відбувся обласний науково-практичний семінар на тему: «Підсумки проведення весняно-польових робіт та підготовка до збирання урожаю 2017 року».

В роботі семінару взяли участь представники Управління агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації,  начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники та фахівці структурних підрозділів АПК області, представники провідних вітчизняних наукових селекційних  установ, керівники та агрономи сільгосппідприємств області.

Відкрив роботу семінару начальник Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор  Колодка.

В практичній частині роботи семінару учасники оглянули  дослідні ділянки нових сортів рослин озимих і ярих культур,  з якими ознайомили присутніх представники Інституту фізіології рослин і генетики НАН України, Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла Національної академії аграрних наук України, Селекційно-генетичного інституту Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення.

Пояснення надавав директор Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції ННЦ «ІЗ НААН» - Михайло  Блащук.

На посівах було видно, як нові та вже традиційні сорти рослин озимих і ярих культур в одних умовах але по різному реагують на  засушливі умови посіву, які склалися восени минулого року та навесні 2017 року.  Цікава дискусія перенеслася до будинку культури с. Холоднянське, де продовжилася пленарна частина семінару.

З доповіддю «Підсумки проведення весняно-польових робіт та підготовка до збирання урожаю 2017 року» виступив  заступник начальника Управління  агропромислового розвитку облдержадміністрації  Іван Точений.

Цікавою інформацією при обговоренні поділилися декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, доктор с.-г. наук, професор, член-кореспондент НААН Микола Доля, доктор с.-г. наук, заступник директора з наукової роботи  Черкаської ДСГДС ННЦ «Інститут землеробства НААН»  Олександр Демиденко.

Щодо прогнозу гідрометеорологічних умов під час  збирання зернових та зернобобових культур повідомила представник Черкаського гідрометеорологічного центру Тетяна Базаєва, про умови співпраці з товаровиробниками в поточному році поінформувала представник Аграрного фонду в Черкаській області Тетяна Кудревич та інші.

Підсумки роботи науково-практичного семінару підвів Ігор Колодка, який наголосив на важливості проведення збиральних робіт організовано і в оптимальні строки. 

За результатами роботи семінару дані відповідні доручення.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування