AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На базі Уманського НУС відбувся День поля 2017



На базі Уманського національного університету садівницва відбувся щорічний День поля, в рамках проведення якого в університеті широкому загалу було продемонстровано досліди провідних кафедр, що виконують фундаментальні та прикладні дослідження агрономічного, природничого й екологічного спрямування. Про це йде мова на офіційному сайті УНУС.

Комісія, на чолі з ректором професором Оленою Непочатенко й  представниками професорсько-викладацького складу, науково-дослідної частини університету, деканатів факультету агрономії, плодоовочівництва, екології та захисту рослин, лісового і садово-паркового господарства, а також провідних науковців і представників кафедр провела огляд дослідних ділянок овочевих, польових, декоративних культур і селекційних посівів.

Під час огляду було відвідано: навчально-дослідний теплично-оранжерейний комплекс кафедри садово-паркового господарства; дослідницькі території кафедри генетики, селекції рослин та біотехнологій, де використовуються новітні селекційні та біотехнологічні методи створення сортів і гібридів; ботанічний розсадник, в якому зібранні рідкісні та цінні види й сорти рослин з усіх куточків нашої планети, дослідні ділянки кафедри овочівництва, на яких вирощуються перспективні сорти пекінської капусти, перцю солодкого, баштанних та рідкісних зеленних культур. Оглянувши дослідне ділянки кафедри землеробства, комісія мала змогу оцінити дослід, що триває з 2009 року і, який дасть змогу встановити варіант сівозміни із забезпеченням найбільшого виходу зерна. Розглянути й почути про різні системи удобрення учасники заходу мали змогу на дослідних ділянках кафедри агрохімії і ґрунтознавства; кафедра мікробіології, біохімії і фізіології рослин представила до розгляду дослідні посіви кукурудзи, сої, сорго, соризу, жита озимого, пшениці й інших культур.

Виконавці, здебільшого  викладацький склад та аспіранти,  доповіли про актуальність і новизну проведених досліджень, продемонстрували оригінальні та класичні схеми закладання дослідів, новітні спроби вирощування сільськогосподарських культур, відзначили основні показники, що вивчаються. 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування