AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!
АК » Агро новини 2017 » Мінагропрод прогнозує експорт зернових цього року на рівні 19-20 млн. тонн


Мінагропрод прогнозує експорт зернових цього року на рівні 19-20 млн. тонн

Міністерство аграрної політики і продовольства України прогнозує експорт зернових цього року на рівні 19-20 млн. тонн. Про це 28 квітня повідомив директор Департаменту розвитку аграрних ринків Мінагропроду Анатолій Розгон. «Традиційно, це пшениця в межах 8-9 млн. тонн, кукурудза в межах 4 млн. тонн і ячмінь - 5-6 млн. тонн», - поточнив Анатолій Розгон. Водночас він відзначив, що, оскільки ще триває посівна, то остаточні цифри можуть уточнюватися. «Експортний потенціал буде забезпечено на рівні більше, ніж минулого року», - сказав посадовець.

За словами Анатолія Розгона, експорт урожаю минулого року, як і планувалося, становитиме 13,5 млн. тонн.

У цілому міністерство прогнозує урожай зернових цього року на рівні, вищому за минулий рік. При цьому ціни на зерно не знижуватимуться.

Анатолій Розгон також уточнив, що цього року Аграрний фонд матиме досить коштів для закупівлі необхідних запасів, як зернових, так і іншої продукції. За його словами, у травні Аграрний фонд закупить всі необхідні ресурси.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство аграрної політики і продовольства України прогнозує урожай зерна поточного року на рівні 42 млн. тонн.  Як раніше заявляв Анатолій Розгон отримання урожаю зерна в 42 млн. тонн дозволить Україні експортувати 17-18 млн. тонн.

За попередніми даними Держкомстату, в Україні господарствами усіх категорій у 2010 році одержано 39,2 млн. тонн зерна у вазі після доробки, з них зерна продовольчих культур – 17,7 млн. тонн (45%), фуражних зернових – 21,5 млн. тонн (55%).

(За ін формацією УНІАН)

Мітки:

Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування